AZ moet op zoek naar nieuwe spits door vertrek Altidore

AZ beschouwde het vertrek van Jozy Altidore naar Sunderland als een megatransfer die bruto tien miljoen euro opleverde, maar de Alkmaarse club moet nu wel op zoek naar een nieuwe spits.

AZ moet op zoek naar nieuwe spits door vertrek Altidore

Aanvankelijk liet trainer Gertjan Verbeek weten dat hij alleen nog versterking wilde indien verdediger Nick Viergever zou vertrekken. 'Maar als we dit seizoen weer tussen de veertig en vijftig wedstrijden spelen, kunnen we misschien in de problemen komen', aldus de coach die de eerste de beste test zonder Altidore tegen Go Ahead Eagles met 3-0 verloor.

Slechts een deel van de tien miljoen euro die zijn transfer oplevert, zal AZ gebruiken om een nieuwe aanvalsleider te vinden. Aron Jóhannsson is voorlopig de opvolger van de Amerikaan. De IJslander heeft echter nog weinig Eredivisiewedstrijden in de benen en Verbeek wilde hem eigenlijk lanceren in de schaduw van Altidore.

In de slotfase van vorig seizoen viel Jóhannsson drie keer in. De 22-jarige spits scoorde twee keer. Van de Australiër Eli Babalj, nieuw in de selectie, wordt verwacht dat hij eerst moet acclimatiseren. AZ oefent zaterdagmiddag tegen amateurclub Steenwijk (17.00 uur).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen