AZ legt goalies Romero en Waterman vast

SC Heerenveen heeft Boy Waterman definitief overgedaan aan AZ, dat in Argentinië ook een beloftevolle keeper wegplukte.

AZ legt goalies Romero en Waterman vast

Waterman maakte in de winterstop de overgang naar AZ, dat hem voor de rest van het seizoen huurde van SC Heerenveen. De 23-jarige doelman tekende op dat moment een nieuw contract bij de Friese club, waarbij een vaste afkoopsom was opgenomen.

Die mogelijkheid heeft de Alkmaarse club gebruikt om Waterman definitief naar het DSB Stadion te halen. De jeugdinternational tekent tot zijn eigen genoegen in Alkmaar tot medio 2011.

'Ik wil bij AZ blijven', maakte Waterman zijn eigen voorkeur vorige week in VI al kenbaar. 'De afgelopen maanden zijn me uitstekend bevallen en ik wil graag meegroeien met de ambities van de club.'

De komst van Sergio Romero tekende zich eind maart al af. De twintigjarige Argentijn, die slechts drie wedstrijden in de hoofdmacht van Racing heeft gespeeld, onderging in Alkmaar een medisch keuring. De Argentijnse jeugdinternational tekende tot medio 2012. Met de overgang is naar verluidt een bedrag van bijna anderhalf miljoen euro gemoeid.

Met het aantrekken van Waterman en Romero heeft AZ de zoektocht naar nieuwe keepers afgerond. Khalid Sinouh, Job Bulters en Theo Zwarthoed (moeten) vertrekken uit Alkmaar, terwijl Joey Didulica komend seizoen zijn rentree hoopt te maken na de naweeën van een hersenschudding.

Bekijk hier al onze video's