AZ krijgt bevestiging over oorzaak dakdrama

Reacties

Het onderzoek naar de instorting van het dak van het AZ-stadion is afgerond. De Alkmaarse club ziet het definitieve rapport als een beginpunt om nieuwe stappen te zetten.

AZ krijgt bevestiging over oorzaak dakdrama
© Pro Shots

Een deel van het dak van het AFAS-stadion kwam op 10 augustus bij een storm naar beneden. Hierbij vielen geen gewonden. AZ werd daardoor wel gedwongen uit te wijken voor thuiswedstrijden. Inmiddels zijn er weer duels gespeeld in het stadion, dat is ontdaan van de overkappingen. Een vergunning voor de bouw van het ontmantelde dak is binnen.

Ingenieursbureau Royal Haskoning DHV concludeert dat ontwerpfouten, te zwakke lassen en zwakke plekken door eerdere stormen als belangrijkste oorzaken kunnen worden aangewezen voor het dakdrama.

De conclusies zijn niet veel anders dan die van augustus. Het onderzoek heeft de voorlopige conclusies van toen bevestigd. AZ toont zich gelukkig met het zorgvuldige onderzoek.

'Nu kunnen we een nieuwe stap gaan zetten', zegt directeur Robert Eenhoorn. 'In samenspraak met alle relevante partijen richten we ons nu op de toekomst en gaan we hard aan de slag zodra we de coronacrisis achter ons hebben gelaten.'

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.