AZ koppelt na 'korte nacht' de emoties los

Reacties

Pascal Jansen probeert de Alkmaarse scherven na weer een echec te lijmen. De AZ-trainer doet een poging het negativisme buiten de deur te houden.

AZ koppelt na 'korte nacht' de emoties los
© Pro Shots
AZ
AZ
5 - 0
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles

Voor het thuisduel met Go Ahead Eagles van zondag zijn de geschorste Jordy Clasie en Ernest Poku niet beschikbaar, terwijl achter Owen Wijndal een vraagteken staat. 'Owen heb ik donderdag gewisseld, hij is en blijft een aandachtspunt', zegt Jansen.

De AZ-trainer heeft meer werk te verzetten na de meer dan magere start van het seizoen. Zondag moet tegen de Deventer formatie herstel worden getoond van weer een beroerde avond. Dit keer was FC Twente te sterk. 'We hebben een korte nacht achter de rug na helaas een slecht resultaat', aldus Jansen.

In Alkmaar proberen ze nuchter terug te kijken, zonder zich te laten verblinden door het resultaat. 'Bij AZ wordt vanuit feitenkennis naar wedstrijden gekeken, we koppelen de emotie los van het oordeel. Dan zie je dat iedere wedstrijd een eigen verhaal heeft, die van gisteren ook weer', zegt Jansen. 'Als je na een kwartier al vol in de achtervolging moet, heeft dat invloed op de wedstrijddynamiek. Het is heel jammer dat wij onszelf op die manier tekortdoen.'

Jansen waakt voor pessimisme als leidraad. 'Wij moeten focus houden op de dingen die goed gaan en wat we juist moeten aanscherpen, en vertrouwen houden in eigen kunnen. We doen er alles aan om dat te behouden. Ik merk in ieder geval dat de spelers de wedstrijd goed voorbereiden. Zij hebben al goed in kaart waar de krachten en zwaktes van de tegenstander liggen.'

'AZ staat zeventiende, maar in Alkmaar heerst er serene rust'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.