AZ kaapt jeugdinternational De Boer weg bij Telstar

Reacties

AZ heeft zich versterkt met Rody de Boer. De twintigjarige doelman komt over van Telstar en tekent een contract voor vier seizoenen in Alkmaar.

AZ kaapt jeugdinternational De Boer weg bij Telstar

Met Telstar schopte De Boer het afgelopen seizoen tot play-offs om promotie/degradatie. De keeper kwam in de Jupiler League tot 37 optredens, waarin hij elf keer de nul hield. Bij AZ begint hij als tweede doelman achter Marco Bizot, communiceert de club.

'Ik had na gesprekken met mensen binnen AZ al snel een goed gevoel bij deze club', aldus De Boer in een eerste reactie op de clubsite. 'De trainingen zijn hier op een veel hoger niveau, dus daar ga ik veel van leren. Wanneer ik na komend seizoen tevreden ben? Als ik mijn debuut in het eerste elftal gemaakt heb.'

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij dat alles in kannen en kruiken is. 'Met Rody hebben we echt een allround keeper binnengehaald', aldus Huiberts. 'We merkten dat hij vastberaden was om naar AZ te gaan. We zijn blij dat Rody ervoor gekozen heeft om de volgende stap in zijn ontwikkeling bij ons te maken.'

De Boer komt uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag, de club waar ook zijn vader Leo de Boer actief was. In de Hofstad kwam de keeper niet tot speelminuten, waarna hij overstapte naar Telstar. De Boer speelde tot dusver zeven wedstrijden voor Nederland Onder-20. Hij zat ook al bij de selectie van Jong Oranje, waarvoor hij nog niet debuteerde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.