AZ: Jenner op bank en De Zeeuw in basis

Louis van Gaal wilde zijn opstelling voor het eerste duel met Fenerbahçe in het toernooi om de UEFA Cup nog niet prijsgeven.

AZ: Jenner op bank en De Zeeuw in basis

De coach van AZ ging niet verder dan de mededeling: 'We moeten nu met spelers gaan spelen die net nieuw zijn of nog niet veel gespeeld hebben.' Dat is op zich geen verrassing, omdat de Alkmaarders zeven spelers missen in Istanbul. Zo lijken Demy de Zeeuw en Gijs Luirink terug te keren in de basis.

De Zeeuw zal met Nourdin Boukhari, Rogier Molhoek en Maarten Martens een middenveld vormen. Afgelopen weekeinde was Molhoek nog als centrale verdediger begonnen in het duel met Willem II. Die plaats neemt Gijs Luirink woensdag logischerwijs in. Julian Jenner verdwijnt in vergelijking met het laatste competitieduel uit de basis, net als de geschorste David Mendes Da Silva en geblesseerde Khalid Sinouh.

Van Gaal geeft AZ kansen op bezoek bij de koploper van Turkije. 'Fenerbahçe zit de laatste weken sportief gezien in een mindere fase, AZ juist niet. Als we van Sevilla en PSV uit kunnen winnen, zouden we dat hier ook moeten kunnen. Maar dat wordt uiteraard heel lastig.'

Van Gaal vindt Fenerbahçe 'een ploeg die veel techniek paart aan gogme en tactisch vermogen. Ze hebben een goed middenveld. Ze hebben de pech dat Mateja Kezman voor de thuiswedstrijd is geschorst.' Doel: WatermanAchterhoede: Steinsson, Luirink, Jaliens, De ClerMiddenveld: De Zeeuw, Molhoek, Martens, BoukhariAanval: Dembele, Koevermans

Bekijk hier al onze video's