AZ houdt druk op Feyenoord met verlengen horrorreeks Heracles

Reacties

AZ heeft zaterdag ook afgerekend met Heracles Almelo. De Alkmaarders hielden zo hun ongeslagen status in 2022 in stand.

AZ houdt druk op Feyenoord met verlengen horrorreeks Heracles
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 1
Heracles Almelo
Heracles Almelo

AZ is bezig aan een indrukwekkende serie. De Alkmaarse club is sinds 7 november ongeslagen, waarbij de succesreeks op de verschillende podia twaalf overwinningen en vier remises opleverde. 'We hebben nog helemaal niets, ook al strijden we mee op drie podia', zei Pascal Jansen voor het thuisduel met Heracles Almelo.

De Tukkers waren op voorhand een ideale opponent om de succesreeks een vervolg te geven gezien de treurige serie op vreemde bodem. De laatste zege in de Eredivisie voor Heracles dateert van vorig seizoen, toen ADO Den Haag op eigen veld werd verslagen (1-2). Bovendien werd in 2005 voor het laatst in Alkmaar een positief resultaat geboekt. 'Het wordt tijd om die negatieve reeks een keer ten einde te brengen. We hebben dan ook niets te verliezen in Alkmaar', klonk het vrijdag uit de mond van trainer Frank Wormuth.

Heracles zal weer een seizoen moeten wachten op een nieuwe kans. Want opnieuw keerden de Tukkers met lege handen huiswaarts na het bezoek aan Alkmaar. Halverwege de eerste helft sloeg AZ voor het eerst toe. Tijjani Reijnders knalde van ruim elf meter de bal snoeihard in de kruising. Kort voor rust stribbelde Heracles nog tegen getuige de 1-1 van Nikolai Laursen, die met een kopbal de score gelijktrok.

AZ had in de tweede helft drie minuten nodig om orde op zaken te stellen. Vangelis Pavlidis prikte op aangeven van Yukinari Sugawara van dichtbij de 2-1 binnen. Dit keer liet de ploeg van Pascal Jansen zich niet meer verrassen. De technische hoogstandjes als omhalen van Jesper Karlsson leverden weliswaar geen verlossende derde treffer op, maar Heracles kon onvoldoende een vuist maken om een punt te zetten achter de horrorreeks in Alkmaar.

Met de zege heeft AZ de jacht op de derde plaats van Feyenoord kracht bij gezet. De achterstand op de Rotterdammers is drie punten, al hebben de Alkmaarders een wedstrijd meer gespeeld.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
AZ Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.