AZ haalt opgelucht adem: Clasie vrijgesproken

Reacties

Jordy Clasie is vrijgesproken van een schorsing na zijn rode kaart in het bekerduel van AZ met Groene Ster. De Alkmaarders gingen succesvol in beroep.

AZ haalt opgelucht adem: Clasie vrijgesproken
© Pro Shots

Clasie begon opnieuw als centrale verdediger aan dat duel. In de 55ste minuut ging Chefrino Eind onderuit na contact met Clasie. Scheidsrechter Sander van der Eijk oordeelde dat de Groene Ster-aanvaller doorgebroken was en stuurde de 28-jarige AZ'er van het veld.

Het schikkingsvoorstel van de KNVB voor een wedstrijd schorsing werd door AZ aangevochten. De tuchtcommissie heeft daarna geoordeeld dat er niet eens sprake van een overtreding was.

'Uit de beelden maakt de tuchtcommissie op dat de tegenspeler voor het contact al uit evenwicht is geraakt, voorover valt en tijdens zijn val met zijn hak de knie van Clasie raakt. Naar het oordeel van de tuchtcommissie is er geen sprake van een overtreding zodat niet behoeft te worden beoordeeld of er een duidelijke scoringskans wordt ontnomen.'

Door de vrijspraak is Clasie beschikbaar voor de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op zaterdagavond. Hij kwam de afgelopen vijf wedstrijden in actie als centrale verdediger. AZ zit door de afwezigheid van Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar, die op de weg terug is, dun in de verdedigers.

Poll Wat verwacht jij van Sparta Rotterdam - AZ?
  • Zege Sparta Rotterdam
  • Gelijkspel
  • Zege AZ
De beelden van AZ - Groene Ster, inclusief het moment van de rode kaart.
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer J. Clasie
Meer over J. Clasie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.