AZ en Wijndal helpen elkaar met nieuw contract

Reacties

Owen Wijndal heeft een nieuw contract bij AZ van zijn krabbel voorzien. De aanvoerder van de Alkmaarders tekende voor één seizoen bij en ligt nu tot de zomer van 2024 vast in het AFAS Stadion.

AZ en Wijndal helpen elkaar met nieuw contract
© Pro Shots

Vrijdagochtend kwam al naar buiten dat AZ en Wijndal een overeenkomst hadden bereikt over een nieuwe verbintenis en in de middag is dit nieuws bevestigd door de club. 'Ik had nog maar een eenjarig contract, dan loop je het risico transfervrij de deur uit te lopen. Maar ik heb hier zoveel meegemaakt en zoveel aan AZ te danken dat ik dat niet wil', benadrukt Wijndal op de website van AZ. 'We hebben daarom nu goede afspraken gemaakt waardoor ik de club help en de club mij helpt.'

'Uiteindelijk wil ik een mooie stap maken, maar ik ben nu de trotse aanvoerder van AZ en heb het hier hartstikke naar mijn zin', vervolgt Wijndal. 'Dit seizoen wil ik met de ploeg zo hoog mogelijk eindigen in de competitie. Daar gaan we alles voor doen.'

Directeur voetbalzaken Max Huiberts is erg blij met de contractverlenging. 'Ik merk ook heel erg bij jongens die vanuit de AZ Jeugdopleiding zijn doorgestroomd naar het eerste elftal, of het nu Guus, Calvin, Myron of Teun is: ze weten allemaal waar ze vandaan komen en houden er een goed gevoel aan over als zij iets voor de club kunnen betekenen. Dat geldt ook voor Owen', aldus de bestuurder.

Wijndal doorliep de gehele jeugdopleiding bij AZ en veroverde drie jaar geleden een vaste basisplaats. Na het vertrek van Teun Koopmeiners naar Atalanta Bergamo werd hij benoemd tot aanvoerder. Wijndal speelde tot dusver 135 wedstrijden in het eerste elftal van AZ: donderdag kon hij niet voorkomen dat de ploeg van Pascal Jansen werd uitgeschakeld in de Conference League. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.