AZ drukt Vitesse dieper in problemen en nadert FC Twente

Reacties

AZ heeft de druk op FC Twente opgevoerd in de strijd om de derde plaats. In Alkmaar werd afgerekend met degradatiekandidaat Vitesse. Daardoor is het gat met de Tukkers nog maar één punt.

AZ drukt Vitesse dieper in problemen en nadert FC Twente
© Pro Shots
AZ
AZ
2 - 0
Vitesse
Vitesse

Het had even tijd nodig, maar de Alkmaarders hadden voor de interlandperiode de wind weer in de zeilen. Na een moeizame opstartfase leek trainer Maarten Martens de club steeds meer naar zijn hand te zetten. In zes wedstrijden werden er veertien punten gepakt, waardoor de weg omhoog was ingezet. Dat telde niet voor Vitesse, want de Arnhemmers verkeren in hoge nood.

Op bezoek bij AZ zochten de gasten wanhopig naar een stunt. Vijf punten was de achterstand op de zestiende plaats, die recht geeft op een ticket voor de play-offs. Het leek meteen weer mis te gaan voor Vitesse, want Dani de Wit opende na zes minuten al de score. De VAR behoedde de geplaagde laagvlieger echter voor schade, want De Wit stond in buitenspelpositie.

Hoewel AZ kans op kans creëerde, via onder andere Vangelis Pavlidis, Ruben van Bommel en Sven Mijnans, bleef Vitesse tot de rust overeind. Mede dankzij de excellerende doelman Eloy Room. Zelfs Room bleek echter te kloppen, want in de tweede helft ging het alsnog mis. Direct na rust was het namelijk wél raak voor De Wit, die met het hoofd zijn negende competitiedoelpunt maakte.

De goede bedoelingen van Vitesse konden even later helemaal de prullenbak in. Tien minuten nadat de ban werd gebroken, sloeg namelijk ook Pavlidis toe. De Griek gleed een voorzet van Myron van Brederode binnen. Alweer de 24ste treffer van dit seizoen voor de topscorer van de Eredivisie.

Het bleek verder vooral schade beperken voor Vitesse, dat de pijlen op de volgende wedstrijd kon gaan richten. En dat lukte aardig, want hoewel AZ een paar mooie kansen bij elkaar kon voetballen, lukte het niet meer om te scoren. Een doekje voor het bloeden voor de ploeg van trainer Edward Sturing, die nóg dieper de problemen in gedrukt werd. AZ voert ondertussen de druk op de derde plaats op en naderde FC Twente tot op één punt.

AZ Nederland

Vitesse Nederland

Vitesse Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
17
FC Volendam
31
4
7
20
30-75
-45
19
18
Vitesse
31
5
5
21
25-70
-45
2
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.