AZ beukt en krijgt Heracles met tien man neer

AZ is diep moeten gaan om Heracles Almelo te kloppen, maar kreeg uiteindelijk loon naar werken (1-0). In Alkmaar sloegen de Noord-Hollanders pas toe toen ze met een man minder stonden.

AZ beukt en krijgt Heracles met tien man neer

AZ was veel beter maar kwam met moeite in de buurt van het doel van de Tukkers. De schoten van afstand waren niet precies genoeg en Martin Pieckenhagen trad telkens goed op als hij wel onder vuur werd genomen.

Heracles hield daardoor lang stand. Het leek er alleen maar beter op te worden voor de gasten toen Julian Jenner een negatieve hoofdrol opeiste. Vijf minuten nadat hij was ingevallen, trapte hij dom na en kon hij met rood op zak vertrekken.

Gek genoeg drukte AZ in ondertal wél door. Grétar Steinsson was degene die de ban brak. De IJslander schoot van rechts nog buiten het strafschopgebied strak raak in de verre hoek.

AZ promoveerde door de zege én de resultaten van de concurrentie naar een plek in het linkerrijtje. Als de ploeg van Louis van Gaal zijn twee inhaalwedstrijden wint, staat het zelfs zevende. Heracles moet vrezen voor degradatie met één punt meer dan de hekkensluiter.

Bekijk hier al onze video's