AZ baalt van strijdwijze VVV: 'Maar ik kom niet voor de schoonheidsprijs'

Reacties

Steeds meer ploegen besluiten om op bezoek bij AZ een defensieve muur voor het eigen strafschopgebied neer te zetten. VVV-Venlo deed dat zaterdag ook en pakte een punt (0-0).

AZ baalt van strijdwijze VVV: 'Maar ik kom niet voor de schoonheidsprijs'

In de eerste helft kreeg VVV uit de tegenaanval nog wel de beste kansen, maar na rust hield de ploeg van Maurice Steijn zich enkel bezig met verdedigen. Daar had Steijn overigens geen enkele moeite mee: 'Ik kom niet naar AZ om de schoonheidsprijs op te halen', maakte hij duidelijk voor de camera van FOX Sports.

'Dat is ook niet reëel, want AZ heeft op iedere positie een betere speler rondlopen', vervolgde Steijn. 'Dat wordt dan dus heel lastig. Maar als je als team bereid bent om te knokken, om pijn te lijden, dan kan je toch een goed resultaat halen. Ik kan van het spel van AZ genieten, maar ik kan ook genieten van hoe mijn ploeg gevochten heeft voor dit resultaat.'

Weghorst
AZ-aanvoerder Wout Weghorst baalde van de defensieve tactiek van VVV: 'Het is echt verschrikkelijk', verzuchtte de spits. 'Maar je weet dit vooraf, dus dat is geen enkel excuus. We wonnen thuis niet van Roda JC en nu winnen we opnieuw niet. Er zullen meer ploegen komen die zo gaan spelen en dat is hun goed recht, maar wij moeten daar wel iets op gaan vinden.'

Daar was zijn coach John van den Brom het mee eens. 'Wij moeten leren omgaan met tegenstanders die dit doen', zei de AZ-trainer. 'Het is makkelijk als het veld heel open ligt, maar hier zullen we ook een antwoord op moeten krijgen.' AZ speelt in de komende wedstrijden opnieuw tegen laagvliegers: volgende week gaan de Alkmaarders op bezoek bij NAC Breda en de week daarna komt Sparta Rotterdam naar het AFAS Stadion.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.