AZ-aanwinst Van Bommel laat zich direct zien in oefenduel met Shakhtar

AZ heeft zaterdag doelpuntrijk gelijkgespeeld tegen Shakhtar Donetsk. Het was voor de Alkmaarders de eerste oefenwedstrijd in aanloop naar het nieuwe seizoen. Ruben van Bommel was één van de doelpuntenmakers bij AZ.

AZ trof Shakhtar Donetsk, regerend kampioen van Oekraïne, in Dirkshorn. Het werd een vermakelijk eerste oefenduel van de Alkmaarders. Na negen minuten opende Mees de Wit de score. Nadat Jens Odgaard de lat raakte, schoot De Wit van dichtbij raak. Odgaard ging na zijn doelpoging geblesseerd naar de kant. AZ incasseerde nog voor rust een treffer van Oleksandr Zubkov.

Invaller Yusuf Barasi kopte kort na de pauze uit een hoekschop de 2-1 binnen voor AZ. Een paar minuten later kwam Shakhtar via Valeriy Bondar weer op gelijke hoogte. Na ruim een uur spelen luisterde aankoop Van Bommel zijn officieuze debuut bij AZ op met een treffer. De vleugelaanvaller, overgekomen van MVV Maastricht, schoot via een Oekraïens been de 3-2 binnen.

Shakhtar Donetsk knokte zich een kwartier voor tijd in de brandende zon voor een derde keer naast AZ. De Venezolaanse aanvaller Kevin Kelsy liet doelman Hobie Verhulst, de enige AZ-speler die de gehele wedstrijd speelde, kansloos: 3-3.

AZ in eerste helft: Verhulst (k), Clasie, Goes, M. De Wit, D. De Wit, Schouten, Kwakman, Smit, Odgaard, Poku, Van Brederode,

AZ in tweede helft: Verhulst (k), Stam, Esajas, Bazoer, Kasius, Buurmeester, Koopmeiners, Goudmijn, Van Bommel, Barasi, Addai