AZ-aanwinst Mihailovic is klaar voor debuut in Eredivisie

Reacties

Trainer Pascal Jansen is zeer te spreken over de inbreng van nieuweling Djordje Mihailovic tijdens de voorbije trainingsweken bij AZ. De 24-jarige aanvallende middenvelder kan zich opmaken voor zijn debuut in de Eredivisie morgenavond, als de Alkmaarders de competitie hervatten met de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zijn concurrent Dani de Wit is geschorst voor dat duel.

AZ-aanwinst Mihailovic is klaar voor debuut in Eredivisie
© Pro Shots
AZ
AZ
1 - 1
Vitesse
Vitesse

'Zijn persoonlijkheid past goed bij onze manier van denken en werken', zegt Jansen over Mihailovic, die voor zes miljoen euro werd weggekocht bij CFR Montreal en twee weken geleden zijn officieuze debuut maakte in een oefenduel met Valencia (3-1).

'Bovenal brengt Djordje heel veel kwaliteit met zich mee. Hij heeft het vermogen als derde middenvelder de momenten te herkennen waarin hij zichzelf moet inschakelen bij de aanval of de opbouw. Hij heeft een behoorlijke versnelling met en zonder bal, is vaardig in de kleine ruimte en heeft scorend vermogen. Een andere plus is zijn goede trap bij spelhervattingen, ook daarin zien we een meerwaarde. En verdedigend gezien is Djordje bereid heel hard te werken, hij heeft een goed uithoudingsvermogen. Allemaal eigenschappen die goed bij ons passen.'

Daar tegenover staan de specifieke kwaliteiten van De Wit, die na de komende speelronde weer inzetbaar is. 'Als je het vergelijkt met Dani, dan is die meedogenloos in de duels', stelt Jansen. 'Hij brengt duelkracht en ook kopkracht. Zowel aanvallend als verdedigend is Dani ijzersterk in de lucht. Dat behoort bij Djordje minder tot zijn kernkwaliteiten. Overigens kunnen ook Hakon Evjen en Jens Odgaard op de nummer 10 positie spelen.'

Tegen Vitesse keert centrumverdediger Zinho Vanheusden terug in de wedstrijdselectie van AZ. De huurling van Internazionale is hersteld van zijn voetblessure. De rentree van Bruno Martins Indi laat nog op zich wachten. De aanvoerder werd eind september geopereerd aan een bovenbeenblessure en wordt medio maart terug verwacht in het strijdperk. Ook reservedoelman Sem Westerveld (knieblessure) is voorlopig nog uit de roulatie.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer D. Mihailović
Meer over D. Mihailović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.