Australische spits gaat voor drie jaar tekenen bij AZ

AZ heeft een akkoord bereikt met Eli Babalj (21). De clubleiding wacht nog op het resultaat van de medische keuring, maar vrijdag of zaterdag zal de Australische international met Servische roots voor drie jaar tekenen in Alkmaar.

Australische spits gaat voor drie jaar tekenen bij AZ

Babalj is afkomstig van Melbourne Heart. Hij wordt in principe de derde spits, naast Jozy Altidore en de in januari aangetrokken Aron Jóhannsson. Met de transfer van Babalj dekt AZ zich echter ook vast in voor het geval de Amerikaanse topscorer komende zomer naar een grotere club vertrekt. Trainer Gertjan Verbeek zei eerder al daar serieus rekening mee te houden.

Babalj is in Sarajevo geboren en werd vorig jaar aanvankelijk vastgelegd door Rode Ster Belgrado. Doordat de topclub uit zijn vaderland de betaling niet op tijd kon afronden, keerde hij teleurgesteld terug bij Melbourne Heart.

In 44 officiële duels maakte hij twaalf treffers. Babalj bezoekt zaterdagavond nog het competitieduel tussen AZ en PSV in het AFAS Stadion en keert daarna weer even terug naar Australië.

Joris van Overeem verlengde zijn aflopende verbintenis vandaag met twee seizoenen. De achttienjarige middenvelder maakt een stormachtige ontwikkeling door. Als A-junior komt hij dit seizoen uit voor Jong AZ. (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ
Gerelateerde artikelen