Australië en Zuid-Korea mogen naar Zuid-Afrika

Australië en Zuid-Korea zijn er volgend jaar bij tijdens het WK in Zuid-Afrika. De Australiërs pakten een punt in Qatar, terwijl de Koreanen dankzij een 2-0 zege in de Verenigde Arabische Emiraten hun deelname veiligstelden.

Australië en Zuid-Korea mogen naar Zuid-Afrika

Qatar-Australië 0-0De ploeg van bondscoach Pim Verbeek had aan één punt genoeg om het WK-ticket te bemachtigen. Maar meer dan een gelijkspel zat er ook niet in voor The Socceroos. Tim Cahill raakte nog wel de lat met een omhaal, maar verder stichtten de Australiërs weinig gevaar. Overigens heeft Australië in zes groepsduels nog geen treffer tegen gehad.

In Groep 1 bezet Australië de eerste plaats met veertien punten. Japan heeft evenveel punten. De nummers een en twee kwalificeren zich voor het WK.

Verenigde Arabische Emiraten-Zuid-Korea 0-2Door het gelijkspel van Noord-Korea met Iran en de eigen zege in Dubai pakte Zuid-Korea opnieuw een WK-ticket, het zevende in successie. Chu-Young Park en Sung-Yueng Ki tekenden voor de belangrijke doelpunten.

Zuid-Korea is koploper in Groep 2 met veertien punten uit zes duels. Noord-Korea is tweede met elf uit zeven, Saudi-Arabië is derde met tien uit zes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen