Attente Bielik schiet Polen op EK Onder-21 ook tegen Italië te hulp

Reacties

Polen Onder-21 heeft woensdagavond de leiding genomen in Groep A op het EK Onder-21. Een treffer van Krystian Bielik in de eerste helft volstond voor een overwinning op de leeftijdsgenoten van Italië.

Attente Bielik schiet Polen op EK Onder-21 ook tegen Italië te hulp
Italië O21
Italië O21
0 - 1
Polen O21
Polen O21

De jonge Azzurri hadden aanvankelijk het betere van het spel en creëerden kansen via Riccardo Orsolini, Federico Chiesa en Lorenzo Pellegrini. Aan de overkant stichtte Bielik gevaar met een schot dat naast het Italiaanse doel ging.

De beste mogelijkheid voor de Italianen was voor Chiesa, die teveel tijd nodig had om af te ronden en doelman Kamil Grabara zo de gelegenheid bood de aanval te beëindigen. Rolando Mandragora schoot een paar minuten later op zijn beurt naast.

Vijf minuten voor rust verzilverde Polen de eerste noemenswaardige mogelijkheid. Een vrije schop belandde in de muur, waarna Bielik - die tegen België ook al scoorde - er als de kippen bij was om de bal na de stuit direct binnen te volleren langs Alex Meret.

Italië deed verwoede pogingen zich daarna terug te knokken. Orsolini vond zelfs het net, maar scheidsrechter Aleksei Kulbakov keurde zijn rake schot af wegens buitenspel. In de tweede helft hield Italië het betere van het spel en bleven de kansen komen, maar de bal wilde er simpelweg niet in.

Pellegrini volleerde van dichtbij over het Poolse doel en keeper Grabara greep bij zowel een poging van Chiesa als van Federico Dimarco uitstekend in. Pellegrini, die enkele dagen geleden nog een penalty benutte tegen Spanje, had daarna de pech dat zijn schot van afstand slechts de paal trof.

In de slotfase lukte het Italië ook niet de gelijkmaker te forceren. Invaller Nicolò Zaniolo mocht daarbij nog van geluk spreken dat hij niet met rood werd weggestuurd na een stevige overtreding. Polen grijpt de leiding en heeft goede papieren voor de halve finales.

De laatste speelronde in Groep A belooft een spannende te worden. Als Italië wint van het reeds uitgeschakelde België en als Spanje een overwinning boekt op Polen, komen Italië, Spanje en Polen gedrieën op zes punten. In dat geval wordt naar het onderlinge resultaat gekeken en daarna naar het doelsaldo.

UEFA Onder 21 Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep A UEFA Onder 21 Kampioenschap 2019 Italy

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Spanje O21
3
2
0
1
8-4
+4
6
2
Italië O21
3
2
0
1
6-3
+3
6
3
Polen O21
3
2
0
1
4-7
-3
6
4
België O21
3
0
0
3
4-8
-4
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.