Atlético zwaait Suárez uit: bestemming onbekend

Reacties

Bij Atlético Madrid staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in het teken van het afscheid van Luis Suárez. De aanhang van Los Colchoneros wil de 35-jarige Uruguayaan zondag tijdens het duel met Sevilla eren, met in gedachten zijn hoofdrol bij het winnen van de titel vorig seizoen.

Atlético zwaait Suárez uit: bestemming onbekend
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Dat Suárez bij slechts een van de laatste vijf competitiewedstrijden van Atlético in de basis begon, is tekenend voor hoe de verhoudingen momenteel zijn in het Estadio Wanda Metropolitano. De routinier is voorbijgestreefd in de hiërarchie en scoorde sinds november nog maar vier keer voor Atlético in La Liga. Een voorstel om zijn aflopende contract te verlengen in Madrid liet lang op zich wachten, maar kwam uiteindelijk wel. Suárez ging echter niet akkoord met de voorwaarden, hij aast op meer speeltijd.

De goalgetter wil zijn klasse graag nog eens tonen bij een nieuw avontuur in een Europese topcompetitie. Door Engelse media werd Suárez al gelinkt aan Aston Villa, waar zijn voormalige Liverpool-collega Steven Gerrard de manager is. Volgens El Mundo Deportivo heeft de ex-Ajacied nog geen nieuwe club uitgekozen.

Atlético stelde woensdag met een zege bij Elche al een ticket voor de Champions League-veilig, waardoor de druk van de ketel is bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Trainer Diego Simeone is van plan Suárez te laten starten, zodat de supporters van Atlético nog één keer hun grote waardering voor de spits kunnen uiten. Suárez maakte zich vorig seizoen enorm geliefd bij Los Colchoneros door de club naar de landstitel te loodsen. Na zijn pijnlijke vertrek bij Barcelona was hij uit op wraak. Suárez scoorde in zijn eerste seizoen 21 keer voor Atlético in La Liga. Zijn laatste goal in dat seizoen was die in de uitwedstrijd tegen Real Valladolid, het doelpunt dat Atlético de elfde landstitel in de clubhistorie opleverde.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.