Atlético woedend door aanhoudend geflirt Barça met Griezmann

Reacties

Atlético Madrid voelt zich weer genoodzaakt om zich uit te spreken over de gang van zaken over een eventueel vertrek van sterspeler Antoine Griezmann naar Barcelona. De houding van de kampioen van La Liga bevalt de club uit de hoofdstad niet.

Atlético woedend door aanhoudend geflirt Barça met Griezmann

Dat Barça maar wat graag de Fransman toevoegt aan de selectie is inmiddels een publiek geheim, maar van concrete interesse is nog geen sprake. Wel spraken diverse mensen van de club, recentelijk nog spits Luis Suárez, zich uit over de komst van de aanvaller. Dit schoot het bestuur van Atlético Madrid – alweer – in het verkeerde keelgat.

Miguel Ángel Gil Marín, algemeen directeur van de Europa League-finalist, is woedend. 'We zijn klaar met de houding van Barcelona. Dat een president, speler en een bestuurslid zo praten over een speler met een doorlopend contract (tot medio 2022, red.), slechts enkele dagen voor een Europese finale, is absoluut een gebrek aan respect jegens Atlético Madrid en zijn fans.'

Meest waardevolle spelers in La Liga 2017/18

Speler Club Doelpunten-Assists
1. Lionel Messi Barcelona 33-12
2. Luis Suárez Barcelona 24-10
3. Cristiano Ronaldo Real Madrid 25-5
4. Antoine Griezmann Atlético Madrid 19-8
5. Iago Aspas Celta de Vigo 20-5

Marín geeft aan dat er met Barcelona nog geen enkele keer gepraat is over de toekomst van Griezmann, die een clausule in zijn contract heeft ter waarde van honderd miljoen euro. 'Ik heb in een persoonlijk gesprek met de president van Barcelona aangegeven dat dit ongepaste gedrag in strijd is met de integriteit van de competitie. Zeker gezien het feit dat onze clubs het hele seizoen streden om de landstitel en Barcelona constant druk uitoefent op een van onze belangrijkste spelers.'

Het is niet de eerste keer dat Atleti uithaalt naar de handelswijze van Barcelona. Zo was er eind 2017 zelfs even sprake van dat Atlético Madrid een officiële aanklacht zou indienen bij de FIFA, omdat Barça op een ongeoorloofde manier contact zou hebben gezocht met Griezmann. Dit proces heeft vooralsnog geen vervolg gekregen.

Atlético Madrid staat op 16 mei in de finale van de Europa League tegenover Olympique Marseille. In de Primera División staat de club momenteel tweede, achter kampioen Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.