Atlético verzekert zich bij Celta van Champions League

Atlético Madrid heeft zich door een 3-1 zege op bezoek bij Celta de Vigo verzekerd van een ticket voor de groepsfase van de Champions League van volgend seizoen. De thuisploeg verkeert nog altijd in grote degradatiezorgen.

Waar Celta in de eerste helft nog stand hield, was het kort na rust Diego Costa (foto) die de score opende. Hij kopte na een corner vanaf een meter raak.

In de 66ste minuut vergrootte Juanfran de voorsprong. De aansluitingstreffer van Augusto Fernández bood geen soelaas meer, mede doordat Radamel Falcao in de slotfase de eindstand op 1-3 bepaalde met zijn 27ste competitietreffer.

Door de overwinning komt Atlético op veertien punten van nummer vier Real Sociedad. Zodoende is een topdrie-klassering – die in Spanje recht geeft op deelname aan het miljoenenbal – zeker en jaagt de formatie van trainer Diego Simeone nog op stadgenoot Real, dat vijf punten meer heeft. Bovendien komt Real vanavond nog in actie in eigen huis tegen Málaga.

Celta blijft negentiende en moet zelfs vrezen voor de laatste plaats. Hekkensluiter Real Mallorca heeft immers minder verliespunten. Met nog drie duels te gaan houdt Celta nog wel hoop op handhaving, aangezien de nodige ploegen in de buurt staan. De onderste drie degraderen rechtstreeks in Spanje.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.