Atlético verspeelt zonder Falcao dure punten op Mallorca

Atlético Madrid heeft de eerste wedstrijd van 2013 direct twee verliespunten bij kunnen schrijven. Op bezoek bij Real Mallorca bleek dat er zonder de geschorsten Radamel Falcao en Arda Turan flink wat kwaliteit ingeleverd wordt. In de slotfase kwamen de eilandbewoners langszij: 1-1.

In een allesbehalve verheffende eerste helft bleek dat het aanvalsspel van Atlético een stuk minder is zonder de creatieve ingevingen van Falcao en Turan. Hoewel de lat in de tweede helft aanvankelijk succes in de weg stond, sloeg de nummer twee van Spanje halverwege het tweede bedrijf wél toe.

Diego Costa kon naar hartenlust kappen en draaien in het Mallorcaanse zestienmetergebied, maar zag doelman Dudu Aouate nog wel redding brengen op zijn schot. De bal viel echter vervolgens precies voor de voeten van Raúl García (foto) die simpel binnen kon tikken. De voorsprong bleef niet intact. Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd schoot Kevin Garcia de 1-1 binnen, waarna Mallorca ook nog eens de paal raakte uit een vrije trap van Giovani.

Door de remise ziet Atlético het gat met koploper Barcelona groeien. Het verschil bedraagt nu elf punten. De voorsprong op stadgenoot en aartsrivaal Real bedraagt vijf punten. Mallorca is vijftiende.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.