Atlético Madrid weet weer wat winnen is. De ploeg van trainer Diego Simeone versloeg na vier nederlagen op rij stadsgenoot Rayo Vallecano. Ángel Correa pakte de hoofdrol door twee keer te scoren.

Atlético Madrid
2 - 0
Rayo Vallecano

Het begon voor de thuisploeg al goed. Atlético was de ploeg met de beste kansen en kwam na een klein half uur ook op voorsprong. Een knappe actie van Yannick Carrasco op de achterlijn zorgde voor chaos in het strafschop gebied van Vallecano. Via de kluts kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Correa. Hij benutte die buitenkans: 1-0.

Renan Lodi kreeg voor rust nog de kans de voorsprong te verdubbelen, maar zijn krachtige schot werd door Luca Zidane uit het doel gehouden. Daardoor gingen de Madrileense ploegen met 1-0 rusten.

Lang duurde het niet voordat ook de tweede treffer een feit was. Thomas Lemar stuurde Lodi weg aan de linkerkant, die de bal panklaar neerlegde voor Correa. Hij tikte de bal binnen, waardoor het na 53 minuten 2-0 was.

Lemar kreeg daarna zelf ook een goede kans. Hij probeerde de bal over Zidane heen te wippen, maar dat mislukte. De thuisploeg kwam vervolgens niet meer in de problemen en pakte de eerste punten van 2022. Door de overwinning stoot Atlético Vallecano van de vierde plaats en komt het dichterbij Real Madrid, dat met 1-0 van Getafe verloor. Het verschil is alsnog fors: twaalf punten. Al speelde Atlético wel een wedstrijd minder.