Atlético offert Suárez op voor komst Savic

Reacties

Atlético Madrid heeft Stefan Savic vastgelegd. De 24-jarige centrumverdediger uit Montenegro komt over van Fiorentina, dat in ruil Mario Suárez en naar verluidt twaalf miljoen euro ontvangt.

Atlético offert Suárez op voor komst Savic

Bij Atlético is Savic de vervanger van de naar Internazionale vertrokken Miranda. Hij moet in de Spaanse hoofdstad met Diego Godín en José María Giménez gaan strijden om de plaatsen in het hart van de verdediging. 'Het lijkt me geweldig om voor Diego Simeone te spelen', zei Savic na zijn aankomst in Madrid. 'In mijn ogen is hij de beste trainer ter wereld.'

Savic maakte in het seizoen 2011/12 via Manchester City zijn entree in de Europese voetbaltop. In zijn eerste jaar bij The Citizens kwam de verdediger tot twintig optredens. Een jaar na aankomst in Engeland ruilde hij de Premier League in voor de Serie A. Bij Fiorentina was de Montenegrijn de voorbije drie seizoenen een vaste waarde. Hij is na Jackson Martínez, Luciano Vietto en Yannick Ferreira Carrasco de vierde aanwinst van Atlético.

Súarez
Als onderdeel van de transfer van Savic maakt Suárez de omgekeerde overstap, indien hij de medische keuring maandag met goed gevolg doorstaat. De 28-jarige middenvelder stond sinds 2010 onder contract bij Atlético, waar hij de afgelopen twee seizoenen een reserverol vervulde. Fiorentina was op zoek naar een nieuwe middenvelder na het afscheid van David Pizarro en Alberto Aquilani, die allebei geen nieuw contract kregen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.