Atlético Madrid verslaat Sevilla in strafschoppenfestival

Atlético Madrid heeft donderdagavond het eerste duel van de halve finales in het toernooi om de Copa del Rey met 2-1 gewonnen van Sevilla. De ploeg van trainer Diego Simeone had zich een betere uitgangspositie kunnen verschaffen voor de return in Sevilla, maar miste vele kansen.

Beide teams konden alleen scoren vanaf elf meter in een wedstrijd waarin Atlético vanaf minuut één de bovenliggende partij was. De Madrilenen kregen legio mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren in de eerste helft. Met name Diego Costa en Adrián lieten grote kansen op de openingstreffer liggen.

Simeone moest het, net als in Bilbao, stellen zonder zijn topscorer Radamel Falcao, die vanwege een hamstringblessure de komende tijd niet in actie kan komen. Met name zijn scoringsdrift ontbrak in het duel met Sevilla, bij wie Hedwiges Maduro centraal op het middenveld speelde.

Direct na rust was het wél raak. Scheidsrechter Miguel Angel Gámez gaf na vier minuten spelen in de tweede helft zijn eerste strafschop van de wedstrijd. De Braziliaan Costa benutte deze buitenkans en tekende daarmee de openingstreffer aan namens de thuisploeg. Bij die ene strafschop bleef het echter niet.

Sevilla kwam zeven minuten later vanaf - ook - elf meter langszij dankzij aanvoerder Álvaro Negredo. De wedstrijd eindigde ook nog eens met maar negentien veldspelers. Diego Godín (Atlético Madrid) en Emir Spahic (Sevilla) konden al binnen het uur de kleedkamer opzoeken terwijl ook Negredo vijf minuten voor tijd mocht inrukken. Vlak daarvoor had Costa al vanaf elf meter de winnende treffer gemaakt namens de tweede club van Madrid.

Zo gaat Atlético met een redelijk goed gevoel naar Sevilla voor de return (27 februari). De uiteindelijke winnaar tussen Sevilla en Atlético moet het in de finale opnemen tegen de winnaar uit de halve finale tussen Barcelona en Real Madrid. De eerste wedstrijd tussen de Spaanse grootmachten eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.