Atlético Madrid rondt pikante miljoenentransfer Llorente af

Reacties

Atlético Madrid heeft Marcos Llorente binnen. De 24-jarige middenvelder komt over van rivaal Real Madrid en heeft een contract voor vijf seizoenen getekend bij de Rojiblancos.

Atlético Madrid rondt pikante miljoenentransfer Llorente af

Atlético betaalt veertig miljoen euro voor Llorente, die zijn gehele loopbaan voor Real uitkwam. De geboren Madrileen doorliep de opleiding van De Koninklijke, maar wist daar nooit een vaste basisplaats te veroveren. Wel maakte hij in het seizoen 2016/17 indruk op huurbasis bij Alavés. Real is deze zomer aan een flinke renovatie van de selectie bezig en heeft Llorente laten weten dat hij niet in de plannen van trainer Zinedine Zidane voorkomt.

De Spanjaard wilde dan ook graag vertrekken en heeft met Atlético een nieuwe club gevonden. De ploeg van trainer Diego Simeone was op zoek naar een nieuwe controlerende middenvelder, aangezien Rodri op weg is naar Manchester City. De verwachting is dat de Engelsen zo'n zeventig miljoen euro betalen voor Rodri, waardoor Atleti geld genoeg had om de transferclausule in het contract van Llorente te lichten.

De middenvelder, die 39 officiële duels voor Real achter zijn naam heeft, is na Felipe (FC Porto) en Nicolás Ibáñez (San Luis) de derde zomeraanwinst voor Atlético. Waarschijnlijk komt daar met João Félix spoedig een vierde speler bij. Daartegenover staat het vertrek van Lucas Hernández (Bayern München), het transfervrije drietal Juanfran, Diego Godín en Filipe Luís en het naderende afscheid van Antoine Griezmann.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.