Atlético Madrid maakt indruk, sublieme goal Diego Costa

Atlético Madrid heeft in de stadsderby tegen Getafe nog maar eens laten zien dat het in de Spaanse titelstrijd absoluut niet hoeft onder te doen voor koploper Barcelona en stadgenoot Real Madrid. Mede dankzij een sublieme goal van clubtopscorer Diego Costa won de ploeg van trainer Diego Simeone met groot machtsvertoon van Getafe: 7-0.

Atlético Madrid maakt indruk, sublieme goal Diego Costa

Diego Costa was dit seizoen al dertien keer trefzeker in competitieverband en verdiende daarmee een uitverkiezing voor de Spaanse nationale ploeg. Door een spierblessure kon hij echter geen gehoor geven aan die oproep. Zaterdagavond in de Madrileense derby tegen Getafe speelde de in Brazilië geboren spits daarom alleen het laatste halfuur mee, waarin hij echter meteen weer zijn visitekaartje afgaf door met een schitterende omhaal zijn veertiende van het seizoen te maken.

In de zestig minuten daarvoor liet Atlético zien dat het voor zijn doelpunten totaal niet afhankelijk is van één man. De absentie van Diego Costa bleef onopgemerkt, doordat zijn vervanger Raúl García na 26 minuten de score opende door een corner van Koke langs Getafe-goalie Moya te koppen.

Omdat vervolgens Alberto Lopo een voorzet van Arda Turan in eigen doel werkte, David Villa in buitenspelpositie binnen kon tikken na voorbereidend werk van Juanfran en Raúl Garcia uit een lepe boogbal van Tiago andermaal raak knikte, zat Atlético al op rozen toen Diego Costa in de 69ste minuut voor het hoogtepunt van de avond zorgde.

Omdat Villa twaalf minuten voor tijd op aangeven van invaller Adrián nog zijn tweede goal van de avond maakte en Adrián in blessuretijd zelf voor het slotakkoord zorgde, boekte Atlético (waar Toby Alderweireld in de basis stond) zijn grootste overwinning van het seizoen. Daarmee houdt Atlético gelijke tred met Barcelona en Real, die zaterdag eveneens eenvoudig wonnen. Koploper Barça heeft drie punten voorsprong op Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen