Atlético knabbelt dankzij knal van Correa weer wat af van achterstand op Barça

Atlético Madrid heeft zondagavond geprofiteerd van de uitglijder van Barcelona. In de strijd tegen nummer drie Valencia was een knal van Ángel Correa doorslaggevend (1-0).

Diego Costa keerde na een afwezigheid door blessureleed terug bij Atlético Madrid. De 29-jarige spits had zich in zijn eerste wedstrijden sinds zijn terugkeer in de Spaanse hoofdstad direct van waarde getoond met drie goals en twee assists in vijf duels.

Ook tegen Valencia toonde Diego Costa zich een van de gevaarlijkste mannen aan de kant van Atlético. Met zijn kopbal in de eerste helft was hij dicht bij een treffer. Doelman Neto redde knap op de ferme kopbal van de spits.

In de tweede helft zette Atlético verder aan. Daarbij moest het al snel verder zonder Diego Godín, die bij een luchtduel met keeper Neto vol in het gezicht werd geraakt. De verdediger kon direct op zoek naar een tandarts.

Na bijna een uur had Atlético de voorsprong te pakken. Correa zette de thuisploeg met een schitterende uithaal van afstand op 1-0. De magistrale treffer bleek de basis voor de zege. De defensie van de Rojiblancos, die dit seizoen slechts negen treffers incasseerden, toonde andermaal zijn soliditeit. De opgevoerde druk van Valencia bleef zonder resultaat.

Atlético Madrid heeft met de nipte zege de achterstand op de morsende koploper Barcelona teruggebracht tot negen punten. Voor Valencia was het de derde competitienederlaag op rij. Omdat Real Madrid zaterdag ook punten had laten liggen, bleven de consequenties qua klassering uit.