Atlético juicht bij Suárez-rentree, schandalige overtreding Getafe-speler

Reacties

Zonder te imponeren heeft Atlético Madrid zaterdag andermaal drie punten toegevoegd aan zijn totaal. De club uit de hoofdstad passeerde daardoor Real Sociedad aan kop.

Atlético juicht bij Suárez-rentree, schandalige overtreding Getafe-speler
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Bij Atlético vierde Luis Suárez zijn rentree nadat hij eerder deze week negatief testte op het coronavirus. COVID-19 had de Uruguayaan sinds de interlandperiode aan de kant gehouden. Ook Suárez kon de ploeg van Diego Simeone niet inspireren in een zeer vlakke eerste helft. De Rojiblancos, die midweeks in de Champions League met 1-1 gelijkspeelden tegen Bayern München, stelden Real Valladolid-doelman Jordi Masip nauwelijks op de proef.

Zoals wel vaker dit seizoen toonde Atlético zich uiterst effectief, want bij de eerste de beste grote kans was het raak. Op aangeven van Kieran Trippier zorgde Thomas Lemar voor de openingsgoal door bij de tweede paal vanuit een lastige hoek toe te slaan. Suárez werd vrij snel na de treffer van Lemar gewisseld, toen João Félix al net in het veld was gekomen. Het was mede-invaller Marcos Llorente die het duel in het slot gooide door na een lange sprint Masip te verschalken.

Zo leeft Atlético met een goed gevoel toe naar de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Red Bull Salzburg van woensdag: met 26 punten na tien speelrondes in La Liga staan de Rojiblancos er uitstekend voor, zeker omdat Real Madrid en Barcelona al aardig wat steken lieten vallen. Champions League-overwintering zou de seizoenstart natuurlijk helemaal geslaagd maken: tegen de Oostenrijkse kampioen moet de verliezend finalist van 2014 en 2016 een nederlaag vermijden om te overwinteren op het eliteniveau.

Levante
Levante
3 - 0
Getafe
Getafe

Eerder op de dag ging Getafe met 3-0 ten onder bij Levante. De ploeg uit de voorstad van Madrid moest al na zeven minuten met tien man verder door een rode kaart van Chema, na een werkelijk schandalige overtreding. Op dat moment leidde Levante al met 1-0. Vlak voor tijd, toen de eindstand al was bereikt, werd Getafe zelfs tot negen man gereduceerd door een tweede gele kaart voor Djene Dakonam.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier ons verslag van Sevilla - Real Madrid:

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.