Zidane heeft weer wat lucht na knappe zege Real in Sevilla

Reacties

Real Madrid is de mogelijk cruciale reeks wedstrijden voor Zinedine Zidane begonnen met een zege op Sevilla. In Estadio Ramón Sánchez Pizjuán kregen de Madrilenen zaterdag hulp van de onfortuinlijke Sevilla-goalie Bono.

Zidane heeft weer wat lucht na knappe zege Real in Sevilla
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 1
Real Madrid
Real Madrid

Real begon uitstekend aan de grote test in Zuid-Spanje. Binnen een paar minuten tijd had de grootmacht drie goede kansen. De eerste werd gemist door Vinícius Júnior, die net voorlangs schoot uit een goede voorzet van landgenoot Rodrygo. Bij de tweede mogelijkheid joeg Vinícius door op Bono en dat leidde tot balverlies van de doelman. Karim Benzema kon daar net niet van profiteren. Even later scoorde Toni Kroos bijna met een afstandsschot dat nipt voorbij de verre kruising zoefde.

Zo was de ploeg van Zidane uitstekend begonnen in de zware wedstrijd die een extra lading had gekregen door de recente problemen bij De Koninklijke. De kampioen van vorig seizoen had niet alleen drie competitiewedstrijden op rij al niet gewonnen, tegen Shakhtar Donetsk ging het dinsdagavond ook nog eens mis (2-0 nederlaag) in de Champions League waardoor uitschakeling in de groepsfase dreigt. Die optelsom van teleurstellingen leidde tot een grote druk op Zidane, die suggesties vanuit de media dat hij aan zijn laatste weken als Real-trainer bezig is vrijdag nog resoluut van de hand wees. 'Jullie proberen altijd dingen uit te lokken', reageerde de trainer.

Zizou zag in ieder geval dat zijn elftal in Sevilla op het veld sterk reageerde op de onrust rond de club. Real gaf voor rust amper een kans weg en kwam laat in de eerste helft nog bijna op voorsprong via Benzema, wiens schot knap gepakt werd door Bono. Luuk de Jong was tot dat moment onzichtbaar geweest. De Oranje-international die een basisplaats had, kreeg vroeg in de tweede helft wel een kansje. Met een spectaculaire omhaal uit een voorzet van Jesús Navas probeerde hij Thibaut Courtois te verrassen, maar de bal ging recht op de Belg af.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Real verhoogde het tempo na de kans voor De Jong en sneed in de 55ste minuut door de Sevilla-defensie heen. Met een vloeiende combinatie werd Ferland Mendy vrijgespeeld op de linkerflank en de linksback gaf voor op de naar het centrum getrokken Vinícius. De jonge Braziliaan kon eigenlijk net onvoldoende bij de bal, maar zag zijn inzet via Bono alsnog in het doel eindigen: 0-1.

Voormalig Real-trainer Julen Lopetegui probeerde een slotoffensief op gang te brengen door onder meer De Jong te wisselen voor diens concurrent Youssef En Nesyri. De bezoekers verdedigen echter sterk, ook al ontbraken Sergio Ramos en Dani Carvajal nog altijd door blessures. Oussama Idrissi kon als invaller in de laatste tien minuten het verschil ook niet maken voor Sevilla.

Bij Real Madrid kan het vizier nu op de beslissende Champions League-wedstrijd van woensdag tegen Borussia Mönchengladbach. Er moet gewonnen worden om zeker te zijn van een plek in de knock-outfase. Volgend weekend wacht dan de kraker tegen Atlético Madrid, dat van de grote titelkandidaten nog altijd de beste uitgangspositie heeft in La Liga.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
7
Villarreal
38
15
13
10
60-44
+16
58
8
Celta de Vigo
38
14
11
13
55-57
-2
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.