'Atlético houdt voet bij stuk: balend Juventus raakt Morata kwijt'

Reacties

Álvaro Morata speelt komend seizoen weer 'gewoon' voor Atlético Madrid. Spaanse media melden donderdag dat Juventus de optie tot koop van 35 miljoen euro heeft laten lopen, waardoor de toekomst van Morata in Spanje ligt.

'Atlético houdt voet bij stuk: balend Juventus raakt Morata kwijt'
© Pro Shots

Atlético telde twee jaar geleden nog zo'n 35 miljoen euro neer voor Morata nadat het de Spaanse international al anderhalf jaar had gehuurd van Chelsea. Vrijwel meteen daarna verkaste de Madrileense spits echter op huurbasis naar Juventus. De grootmacht uit Turijn had tot 15 juni de mogelijkheid om de overgang van Morata definitief te maken, maar kon en/of wilde niet voldoen aan de voorwaarden.

Dat betekent echter niet dat Juve Morata niet graag zag blijven. Volgens Italiaanse media bood De Oude Dame vijftien miljoen euro in plaats van de afgesproken optie van 35 miljoen. Ook het voorstel om Moise Kean, Adrien Rabiot of Denis Zakaria te betrekken in de deal, kon Atlético niet vermurwen. De Rojiblancos hielden voet bij stuk, waardoor trainer Massimiliano Allegri zijn spits vooralsnog kwijt is.

In de ogen van Allegri had Morata ook komend seizoen ondanks de komst van winteraankoop Dusan Vlahovic van waarde kunnen zijn. Spaanse media sluiten niet uit dat Juventus later nog terugkomt met een bod, maar voorlopig speelt Morata komend seizoen voor Atleti. Een terugkeer naar de Premier League zou de 29-jarige spits niet zien zitten en in Madrid is plek in de spits nu Luis Suárez vertrekt.

Twee jaar geleden koos Morata juist nog voor een vertrek bij Atlético, omdat Suárez overkwam van Barcelona. Bij Juventus was ex-speler van Real Madrid tot de komst van Vlahovic eerste keus in de aanval en scoorde hij in twee seizoenen 32 keer. Nu lijkt La Liga dus weer het werkterrein te worden van de 56-voudig international van Spanje, die in zijn eerste periode bij Atlético 22 keer scoorde in 61 duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Álvaro Morata
Meer over Álvaro Morata
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.