Atlético blijft ondanks misser Torres op koers voor tweede plaats

Kevin Gameiro heeft Atlético Madrid behoed voor puntenverlies op bezoek bij Alavés. De spits bezorgde de ploeg van trainer Diego Simeone de overwinning: 0-1.

Drie dagen na het gelijkspel bij Arsenal (1-1) in de halve finale van de Europa League gaf Simeone een groot deel van zijn basisspelers rust. Met een veredeld B-team had Atlético het lastig met Alavés, maar in de 71ste minuut kregen de Madrilenen een uitgelezen kans op de openingstreffer.

Na een overtreding op Vitolo kregen de bezoekers een strafschop, maar die werd gemist door Fernando Torres. Zeven minuten later ging de bal echter opnieuw op de stip en dit keer ontfermde Gameiro zich over de penalty en schoot deze binnen. In de extra speeltijd kreeg Ángel Correa zijn tweede gele kaart, maar met tien tegen elf gaf Atlético de overwinning niet meer weg.

Atlético Madrid heeft nu 75 punten uit 35 duels. Dat zijn er vier meer dan Real Madrid, dat een wedstrijd minder gespeeld heeft. Koploper Barcelona kan zondagavond bij een overwinning op het Deportivo La Coruña van trainer Clarence Seedorf (aftrap 20.45 uur) het kampioenschap veiligstellen.

Het vizier van Atlético Madrid kan nu op de return tegen Arsenal. Donderdag komt de Noord-Londense club op bezoek in het Estadio Wanda Metropolitano.