Atlético bekert verder na uitwedstrijd in eigen stadion

Reacties

Zonder zich bovenmatig hoeven in te spannen is Atlético Madrid donderdagavond doorgedrongen tot de laatste zestien in het toernooi om de Copa del Rey. De landskampioen won de 'uitwedstrijd' tegen het eveneens uit de hoofdstad afkomstige Rayo Majadahonda met ruime cijfers.

Atlético bekert verder na uitwedstrijd in eigen stadion
© Pro Shots
Rayo Majadahonda
Rayo Majadahonda
0 - 5
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Rayo Majadahonda bivakkeert op het derde niveau en speelt zijn duels in het Estadio Cerro del Espino, wat tevens de thuishaven is van de reserveteams van Atlético Madrid. De Spaanse voetbalbond honoreerde een verzoek dat de clubs indienden om de bekerwedstrijd in Wanda Metropolitano te spelen zodat zoveel mogelijk fans van Rayo Majadahonda het treffen konden bijwonen.

De ploeg van Diego Simeone klaarde de klus al in de eerste helft. Matheus Cunha leek bij de openingstreffer na zeventien minuten buitenspel te staan, maar omdat er geen VAR werd gehanteerd, kon de beslissing niet worden teruggedraaid. Via Renan Lodi en Luis Suárez liepen De Rojiblancos nog voor rust verder uit, waarna Antoine Griezmann halverwege het tweede bedrijf de vierde treffer liet aantekenen en João Félix daarna het slotakkoord mocht verzorgen.

Atlético liet zich vorig jaar al in de tweede ronde verschalken door het nietige Cornellà en strandde een seizoen daarvoor in de zestiende finales tegen Cultural Leonesa. De equipe van Simeone is met andere woorden wel weer toe aan een goede bekercampagne.

Eerder op de avond viel het doek voor Villarreal, terwijl Sevilla geen steek liet vallen.

Overige uitslag:


Do 6 jan. 2022

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.