Athletic strikt huilende doelman Espanyol

Espanyol en Athletic de Bilbao ruilen hun doelmannen. Iñaki Lafuente keept komend seizoen op huurbasis voor Espanyol, terwijl Gorka Iraizoz (foto) voor vier jaar tekende bij Athletic.

Athletic strikt huilende doelman Espanyol

Lafuente is een ervaren doelman. De 31-jarige keeper kwam afgelopen seizoen elf competitieduels in actie en stond sinds het seizoen 1999/2000 in totaal 129 keer in het doel van de Baskische club.

Iraizoz keepte vorig seizoen slechts twee competitieduels, omdat Carlos Kameni de voorkeur heeft. Maar de 26-jarige keeper was wel de vaste keus in het toernooi om de UEFA Cup. Hij stond alle vijftien Europese wedstrijden tussen de palen, maar kon niet verhinderen dat Sevilla tijdens de finale beter was in het benutten van strafschoppen.

Iraizoz nam dinsdag in tranen afscheid van Espanyol. 'De club heeft me alles gegeven in mijn loopbaan en daarvoor zal ik eeuwig dankbaar zijn. Ik kreeg er de kans te spelen in de Primera División, ik won er de Copa del Rey en, al was het een beetje triest, ik speelde er de finale van het UEFA Cup-toernooi.'

Bekijk hier al onze video's