Athletic-legende Aduriz moet droomafscheid mede door coronacrisis vergeten

Reacties

Aritz Aduriz heeft per direct een punt gezet achter zijn profcarrière. De 39-jarige spits van Athletic de Bilbao zegt dat hij door fysieke klachten niet verder kan, hoe aanlokkelijk het vooruitzicht van de bekerfinale ook is.

Athletic-legende Aduriz moet droomafscheid mede door coronacrisis vergeten
© Pro Shots

Voor Aduriz had de finale om de Copa del Rey tegen Real Sociedad de kers op de taart moeten worden. De dertienvoudig Spaans international speelde in totaal meer dan vierhonderd wedstrijden voor Athletic en kwam tot 172 goals voor de Basken. Tussen 2008 en 2012 speelde hij achtereenvolgens bij Real Mallorca en Valencia, waarna hij na vier jaar buiten het Baskenland terugkeerde op het oude nest.

Aduriz zegt met pijn in het hart dat hij de coronacrisis niet langer kan afwachten om de bekerfinale nog te spelen. La Liga wordt op 12 juni hervat, maar het is nog onduidelijk wanneer de eindstrijd in het Copa del Rey-toernooi gespeeld gaat worden.

Aduriz zegt in een statement onder meer: 'Gisteren werd ik naar een chirurg gestuurd en hij vertelde me dat het goed was mijn heup te laten vervangen, zodat ik later zo normaal mogelijk kan leven. Jammer genoeg heeft mijn lichaam gezegd dat het genoeg was. Ik kan mijn teamgenoten niet helpen zoals ik dat zou willen en zoals zij verdienen. Zo is het leven van een prof.'

Spelersprofiel

Aduriz


Geboortedatum:
11 februari 1981
Leeftijd:
43
Geboorteplaats:
San Sebastián
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,81 m
Gewicht:
77 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer Athletic Bilbao
Meer over Athletic Bilbao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.