Athene lonkt voor Tuyp: 'Ik wil graag luisteren naar AEK'

Jack Tuyp vertrekt mogelijk naar AEK Athene. De 29-jarige topscorer van de Jupiler League staat in de belangstelling van de onlangs gedegradeerde Griekse grootmacht en verwacht een dezer dagen een concreet voorstel te ontvangen.

Athene lonkt voor Tuyp: 'Ik wil graag luisteren naar AEK'

'Ik wil graag luisteren naar wat de club mij te bieden heeft', vertelt Tuyp aan Voetbal International. Het is evenwel nog te vroeg om over een transfer te praten. 'Dat hangt helemaal af van hoe hun aanbieding eruit ziet', stelt de Volendamse spits.

Tuyp kan deze zomer gaan en staan waar hij wil, aangezien zijn contract bij FC Volendam afloopt. Zodoende wacht hem mogelijk zijn eerste buitenlandse avontuur na tien seizoenen aan De Dijk en een korte uitstap naar FC Groningen.

Voor Tuyp is ook van belang in welke divisie AEK komend seizoen uitkomt. In principe mag de elfvoudige kampioen van Griekenland op het tweede niveau spelen, maar vanwege de torenhoge schulden overweegt de clubleiding een herstart te maken in de derde divisie. In het laatste geval is het zeer onwaarschijnlijk dat Tuyp naar Athene verhuist. (Marco Timmer)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen