Doelpuntenmachine Tuyp keert FC Volendam de rug toe

Jack Tuyp vertrekt na dit seizoen transfervrij bij FC Volendam. De 29-jarige topscorer van de Jupiler League heeft besloten zijn aflopende contract bij De Wijdbroeken niet te verlengen.

Doelpuntenmachine Tuyp keert FC Volendam de rug toe

'Ik heb vele jaren met heel veel plezier voor Volendam gespeeld, maar ben nu op een leeftijd gekomen, dat ik mijn ambitie om bij een andere club te spelen graag wil verwezenlijken', aldus Tuyp.

'Ik kijk met trots op deze periode terug en hoop in de toekomst weer terug te keren bij mijn club. Ik wil het seizoen graag goed afsluiten en het zou fantastisch zijn om weg te gaan met een prijs!'

Sinds zijn profdebuut in 2002 speelde Tuyp tien jaar voor FC Volendam. In het seizoen 2004/05 kwam hij uit voor FC Groningen, maar dat was geen groot succes. Bij zijn terugkeer in Volendam wist hij het net weer eenvoudig te vinden.

In totaal speelde Tuyp 289 competitieduels, waarin hij 140 keer scoorde. Dit seizoen staat hij op 23 doelpunten in 24 wedstrijden, waarmee hij een grote bijdrage levert aan de huidige tweede plaats van FC Volendam.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen