Tuyp ontvangt persoonlijke prijzen uit handen Van Gaal

Jack Tuyp is verkozen tot Speler van het Jaar in de Jupiler League. De spits van FC Volendam kreeg de prijs uit de handen van bondscoach Louis van Gaal. Daarnaast veroverde de aanvaller met zijn 27 seizoentreffers de bokaal die de topscorer van het seizoen 2012/13 krijgt.

Tuyp ontvangt persoonlijke prijzen uit handen Van Gaal

Waar Tuyp met zijn club op de laatste dag naast de titel greep, had hij wel persoonlijk succes. Dat gold ook voor zijn trainer Hans de Koning, die tot Trainer van het Jaar werd gekozen. De Koning kreeg de bokaal uitgereikt uit handen van PEC Zwolle-trainer Art Langeler. Namens Go Ahead Eagles, dat zich plaatste voor de play-offs, greep Quincy Promes de titel Talent van het Jaar. De huurling van FC Twente had met dertien treffers een groot aandeel in de zesde plaats van de Deventenaren. De uitverkiezing voor de beste Aanvoerder van het Jaar ging naar Tom van Hyfte, die met MVV lange tijd kans maakte op de titel.

Opvallend was dat de kersverse kampioen SC Cambuur geen individuele prijs in de wacht sleepte. De Friese club veroverde vrijdag de titel na de winst op Excelsior (2-0) en de nederlaag van FC Volendam (3-1 bij Go Ahead Eagles), terwijl het daarvoor niet een speelronde aan kop heeft gestaan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen