Atalanta-voorzitter furieus over arbitrage: 'Schandalige beslissing'

Atalanta-voorzitter Antonio Percassi heeft geen goed woord over voor de arbitrage bij het duel tussen Inter en Atalanta. Zo werd een doelpunt van de bezoekers uit Bergamo afgekeurd en kreeg de ploeg een penalty tegen.

Internazionale
4 - 0
Atalanta Bergamo

Atalanta kwam nog verrassend op voorsprong tegen het Inter van Simone Inzaghi. Al in de tiende minuut schoot Charles De Ketelaere de bal hard tegen de touwen. Het doelpunt werd echter door de VAR afgekeurd voor een handsbal van Aleksey Miranchuk, die daarna botste met de inkomende Alessandro Bastoni. 'Het is niet te geloven dat zo’n doelpunt wordt afgekeurd', zei Atalanta-voorzitter Percassi tegen DAZN. 'Miranchuk raakt inderdaad de bal, maar wat daarna gebeurt hoort een penalty voor ons te zijn.'

Inter kwam in de 26ste minuut op 1-0 door een doelpunt van Matteo Darmian en bouwde de voorsprong daarna snel uit. Vlak voor en na rust scoorden Lautaro Martínez en Federico Dimarco, invaller Davide Frattesi bepaalde de einstand in minuut 71 op 4-0. Maar het derde doelpunt van de thuisploeg was niet onomstreden. De Atalanta-defensie dacht dat de bal uit was en de grensrechter vlagde ook, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Hans Hateboer kreeg de bal op zijn arm. De arbiter werd door de VAR naar het scherm geroepen en gaf een penalty. Dimarco scoorde vanuit de rebound.

'Nog zo’n schandalige beslissing was de strafschop', raasde Percassi verder. 'Het duurde acht minuten voordat iemand het begreep, met een grensrechter die zijn vlag opstak. We zijn teleurgesteld, want dit had een geweldige wedstrijd kunnen zijn, maar het werd verpest door beslissingen van de arbitrage die grote impact op het resultaat hadden.'

Het neemt niet weg dat koploper Inter bezig is aan een indrukwekkend seizoen. Geen ploeg in de top vijf-competities van Europa scoorde zo vaak als de Nerazzurri (67), Liverpool en Bayern München (63) volgen op gepaste afstand. Ook won de ploeg van Inzaghi nog iedere wedstrijd in 2024. Maandag speelt Inter alweer de volgende wedstrijd, thuis tegen Genoa.

De Gazzetta dello Sport kopt groots met het 'wonder Inter'.