Voor het derde seizoen op rij heeft Atalanta Bergamo zich geplaatst voor de Champions League. De ploeg van Gian Piero Gasperini is niet meer te achterhalen door Juventus.

Genoa
Genoa
3 - 4
Atalanta Bergamo

Atalanta is dé spektakelploeg in de Serie A en liet dat ook tijdens de voorlaatste speelronde zien. Halverwege leidden de bezoekers met 0-3 bij Genoa. Hans Hateboer, die net als ploeggenoot Marten de Roon deel uitmaakt van de voorlopige Oranje-selectie voor het EK, verzorgde op slag van rust de assist bij het derde doelpunt van de middag. Robin Gosens, die in Nederland speelde voor Vitesse, FC Dordrecht en Heracles Almelo, profiteerde van het voorwerk van Hateboer.

In de tweede helft liet Atalanta, waar Sam Lammers na een klein uur binnen de lijnen kwam, de tegenstander nog terugkomen tot 3-4, maar trok de overwinning uiteindelijk over de streep. De club uit Noord-Italië heeft nu 78 punten uit 37 duels, waardoor Champions League-voetbal zeker is. Nummer vijf Juventus kan in punten nog gelijk komen, maar op onderling resultaat zal de club uit Turijn sowieso onder Atalanta eindigen.

Op woensdag 19 mei is Juventus de tegenstander in de finale van de strijd om de Coppa Italia. Atalanta kan dan voor de tweede keer in de clubhistorie de Italiaanse beker winnen.

Spezia
Spezia
4 - 1
Torino
Torino

Ook voor Jeroen Zoet viel er wat te juichen, want de doelman speelde zich met Spezia veilig. De van PSV overgenomen keeper speelde een hoofdrol tijdens de 4-1 overwinning op Torino en werd verkozen tot Man van de Wedstrijd. Spezia promoveerde vorig seizoen voor het eerst in de clubhistorie naar de Serie A en verlengde het verblijf op het hoogste niveau dus met één seizoen. Vanwege langdurig blessureleed kwam Zoet tot dusver zeven competitieduels in actie.