Atalanta gaat tegen Juventus op jacht naar eerste hoofdprijs in 58 jaar tijd

Reacties

Net als twee seizoenen geleden staat Atalanta Bergamo in de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Dankzij een overtuigende zege op Napoli mag de Italiaanse stuntploeg van de laatste jaren zich opmaken voor een bekerfinale tegen Juventus.

Atalanta gaat tegen Juventus op jacht naar eerste hoofdprijs in 58 jaar tijd
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 1
Napoli
Napoli

Het heenduel tussen beide ploegen in Napels eindigde vorige week in 0-0, waardoor er voorafgaand aan de terugwedstrijd nog van alles mogelijk was. Inzet was een plek in de finale van het Italiaanse bekertoernooi, waarin Juventus de tegenstander zal zijn. De Oude Dame hield Internazionale gister op 0-0, nadat het heenduel in Milaan al met 1-2 werd gewonnen.

Het tweede finaleticket ging woensdag naar Atalanta, en overtuigend ook. Al na tien minuten kreeg Duván Zapata de bal van Marten de Roon, waarna de Colombiaan diezelfde bal van afstand kiezelhard achter zijn landgenoot David Ospina beukte. De Napoli-keeper was vorige week in de heenwedstrijd nog de grote man, maar moest een paar minuten na de 1-0 wéér vissen. Dit keer was het Matteo Pessina die scoorde, nadat Zapata een prima inspeelpass van Robin Gosens goed klaarlegde voor zijn ploeggenoot.

Frommelgoal
Waar Gosens en De Roon wel in de basis stonden, zat Hans Hateboer (vanwege een blessure) niet bij de selectie en moest Sam Lammers het doen met een reservebeurt. Vanaf de bank zag de ex-spits van PSV hoe een andere oud-speler van de Eindhovenaren het nog spannend maakte, maar na de frommelgoal van Hirving Lozano verzorgde Pessina in de 78ste minuut het slotakkoord: 3-1.

Dat was ook de eindstand, en dus heeft Atalanta zich voor de tweede keer in drie seizoenen geplaatst voor de Coppa-finale. In het seizoen 2018/19 verloor het in de eindstrijd met 2-0 van Lazio. Ook in 1987 en 1996 was de club verliezend finalist, slechts één keer werd de beker gewonnen. Die bekerwinst in 1963 betekent nog altijd de enige hoofdprijs in de geschiedenis van La Dea. Atalanta kan dit seizoen dus de eerste hoofdprijs in 58 jaar tijd pakken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.