Atalanta Bergamo nog één wedstrijd verwijderd van CL-debuut

Reacties

Atalanta Bergamo is nog één wedstrijd verwijderd van een debuut in de Champions League. Door een gelijkspel bij Juventus staat de club van Marten de Roon en Hans Hateboer nu derde.

Atalanta Bergamo nog één wedstrijd verwijderd van CL-debuut
Juventus
Juventus
1 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Omdat AC Milan eerder op de zondag al met 2-0 won van Frosinone wist het Atalanta Bergamo van De Roon en Hateboer wat het te doen stond op bezoek bij landskampioen Juventus. Met minimaal een gelijkspel zou Atalanta Bergamo de vierde plek, die recht geeft op Champions League-deelname volgend seizoen, weer overnemen van de Rossoneri.

De belangen waren duidelijk en dat was te zien op het veld in Turijn. Hoewel Cristiano Ronaldo de eerste levensgrote kans kreeg, hij werkte van dichtbij de bal hoog over het doel, was het toch vooral ook de ploeg van De Roon en Hateboer die de aanval zocht. Hateboer imiteerde Ronaldo kort na die eerste kans door de bal óók hoog over te schieten, waarna Duván Zapata de bal maar net langs de paal zag hobbelen. Nadat Ronaldo uit een voorzet van Paulo Dybala de bal net voorlangs had gekopt was het aan de andere kant wél raak. Josip Ilicic stond bij een hoekschop klaar om de bal bij de tweede paal in te tikken en de meegereisde fans uit Bergamo te trakteren op een wel héél belangrijke goal.

Lange tijd leek Atalanta Bergamo een reuzenstap te zetten naar een debuut in de Champions League door met drie punten uit Turijn te vertrekken, maar tien minuten voor tijd wist de Italiaanse kampioen alsnog te scoren. Een fenomenale voorzet van Juan Cuadrado kwam terecht bij invaller Mario Mandzukic, die met een uiterste krachtsinspanning de bal nog net tussen de benen van doelman Pierluigi Gollini door frommelde.

De eindstand werd daarmee bepaald op 1-1, waarmee Atalanta Bergamo wél stijgt naar de derde plek in de Serie A. Dat komt omdat Internazionale met ruime cijfers onderuit ging bij Napoli. Juventus, waar Andrea Barzagli een publiekswissel kreeg tijdens zijn laatste wedstrijd als professioneel voetballer, eindigde de wedstrijd overigens met tien man. Federico Bernardeschi kreeg nog rood na een harde charge. Atalanta Bergamo speelt volgende week de laatste wedstrijd in eigen huis tegen Sassuolo. 

Napoli
Napoli
4 - 1
Internazionale
Internazionale

Napoli was al lang en breed verzekerd van de tweede plek achter kampioen Juventus terwijl Internazionale nog alle zeilen bij moest zetten om zichzelf te verzekeren van Champions League-voetbal. Internazionale stond op een derde plek met één punt meer dan zowel AC Milan als Atalanta Bergamo. Bij winst zou de ploeg van coach Luciano Spalletti dus ook verzekerd zijn van Champions League-voetbal aangezien AC Milan nog maar één wedstrijd tegoed had.

Die overwinning kwam er echter niet. Ook al had Napoli niets meer om voor te spelen, denderden de Napolitanen over de Nerazzurri heen. Waar Piotr Zielinski met een geweldige afstandspegel voor de 1-0 ruststand zorgde, liep de score in de tweede helft hoger op. Dries Mertens kopte na een uur een piekfijne voorzet van José Callejón binnen waarna Fabián Ruiz met twee goals voor een ruime 4-0 voorsprong zorgde. Mauro Icardi maakte de score nog een klein beetje draaglijker, maar de 4-1 was vanzelfsprekend ruim onvoldoende om de Champions League-plek veilig te stellen. Sterker nog: omdat Atalanta Bergamo gelijkspeelde bij Juventus staat Internazionale nu op een vierde plek. 

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
6
AS Roma
38
18
12
8
66-48
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.