AC Milan legt druk weer bij Atalanta in race om CL-tickets

Reacties

AC Milan heeft dankzij een overwinning in eigen huis op Frosinone de vierde plek in de Serie A veroverd. De formatie van coach Gennaro Gattuso wacht nu in spanning af wat Atalanta Bergamo zondagavond (20.30 uur) doet op bezoek bij landskampioen Juventus.

AC Milan legt druk weer bij Atalanta in race om CL-tickets
AC Milan
AC Milan
2 - 0
Frosinone
Frosinone

Voorafgaand aan de voorlaatste wedstrijd van het Serie A-seizoen stond AC Milan op een zesde plek. Met drie punten minder dan Atalanta Bergamo, dat de gewilde vierde plek in handen had, was deelname aan de Champions League voglend seizoen nog steeds binnen handbereik voor de Rossoneri. Dan moest er wel gewonnen worden van Frosinone, dat met een zekere negentiende plek volgend seizoen in de Serie B speelt.

Hoewel het thuisduel met Frisonone op papier een gemakkelijke was, kreeg AC Milan toch de nodige schrik toen de uitploeg een strafschop mocht nemen. Camillo Ciano mocht zes minuten na rust aanleggen vanaf elf meter, maar het was Gianluigi Donnarumma die zijn ploeg behoedde voor een achterstand middels een fraaie redding. Het leek AC Milan wakker te schudden en dat leverde ook de nodige kansen op voor de formatie van Gattuso. Na een voorzet van Fabio Borini was het Krzystof Piatek die van dichtbij ook daadwerkelijk wist te scoren. De Poolse spits maakte zijn 22ste goal van het seizoen, vier minder dan Serie A-topscorer Fabio Quagliarella.

Suso bepaalde in de 66ste minuut de wedstrijd in het voordeel van AC Milan. De Spanjaard ramde een vrije trap via de onderkant van de lat zeer fraai achter doelman Francesco Bardi. De drie punten waren daarmee binnen en tevens de vierde plek. Voor hoelang dat is afhankelijk van Marten de Roon, Hans Hateboer en consorten. Met minimaal een punt op bezoek bij Juventus staat Atalanta namelijk weer vierde. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.