Aston Villa wijzigt met succes zuinig transferbeleid

Om het seizoen te redden heeft Aston Villa een rigoureuze koerswijziging ingezet. Eigenaar Randy Lerner weigerde afgelopen zomer te investeren in de selectie, maar zag zich een half jaar later alsnog genoodzaakt de portemonnee te trekken.

Aston Villa wijzigt met succes zuinig transferbeleid

De club uit Birmingham telde vorige week ruim 21 miljoen euro neer voor Sunderland-spits Darren Bent (foto) en haalde eerder de Kameroener Jean Makoun voor acht miljoen op bij Olympique Lyon.

Het zuinige beleid van Lerner leidde eerder dit seizoen het vertrek in van manager Martin O’Neill. De Noord-Ier wilde na drie opeenvolgende eindklasseringen in de topzes vol gas vooruit, maar botste met de clubleiding over de manier waarop de nieuwe ambities moesten worden gerealiseerd. De verkoop van James Milner aan Manchester City was de bekende druppel voor O’Neill.

Volgens hem werd de klok op Villa Park drie jaar teruggezet. Met terugwerkende kracht heeft hij gelijk gekregen. Aston Villa bivakkeert al het hele seizoen in de onderste regionen van de Premier League. Een kwaliteitsinjectie moet de ploeg van trainer Gérard Houllier nu omhoog helpen.

Bent maakte afgelopen zaterdag in het thuisduel met Manchester City (1-0) direct een deel van zijn transfersom waar door al na achttien minuten te scoren. Saillant detail was dat het zijn enige balcontact in het vijandelijke strafschopgebied was.

De 26-jarige doelpuntenmachine is gehaald om de lage productie van Villa op te krikken. Tot nu toe vonden de aanvallers van The Villans het net sporadisch of zelfs helemaal niet. Emile Heskey is met drie competitiegoals de meest trefzekere spits in de selectie. Gabriel Agbonlahor scoorde dit seizoen pas één keer in de competitie.

De maatregelen lijken hun uitwerking niet te missen. Door een midweekse zege bij Wigan Athletic (1-2) is Aston Villa inmiddels opgeklommen naar de dertiende plaats. Villa gaat dinsdag op bezoek bij koploper Manchester United. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's