Aston Villa boekt nuttige zege op Hull City

Aston Villa blijft in de race om Europees voetbal door met 2-0 te winnen van Hull City. De ploeg passeert door de zege Liverpool op de ranglijst voor plaats zes en heeft nog steeds zicht op de vierde stek. Een plek die recht geeft op het spelen van voorronde Champions League komend seizoen.

Aston Villa boekt nuttige zege op Hull City

Iets binnen het kwartier nam de ploeg van Martin O'Neill de leiding. Gabriel Agbonlahor profiteerde van wanhopig uitverdedigen van Hull City. De door degradatienood geteisterde thuisploeg zocht als antwoord de aanval. Het was ook zeer dicht bij de gelijkmaker. Brad Friedel stopte een inzet van Jan Vennegoor of Hesselink en vervolgens verprutste Kevin Kilbane twee rebounds.

Kort na rust moest Vennegoor of Hesselink op een brancard van het veld met een op het oog zware blessure aan zijn hoofd. Een kwartier voor tijd besliste James Milner via een strafschop de wedstrijd. De middenvelder benutte het buitenkansje die hij zelf afdwong nadat George Boateng hem binnen de lijnen neer had gehaald. Hull had daarna niet meer de kracht om nog iets die stand te veranderen.

Bekijk hier al onze video's