Assistkoning Vormer en basisdebutant Clasie goud waard voor Club Brugge

Reacties

Bij Club Brugge zijn ze erg blij met de drie Nederlanders die in de selectie zitten. Aanvoerder Ruud Vormer en Stefano Denswil hadden al een tijdje een vaste basisplaats en Jordy Clasie heeft zich nu ook in het elftal gespeeld. Met drie Nederlandse assists won Club zondagmiddag met 3-1 van Lokeren.

Assistkoning Vormer en basisdebutant Clasie goud waard voor Club Brugge

Blauw-Zwart verstevigde met de veertiende competitiezege van dit seizoen de koppositie in de Jupiler Pro League en vooral het aandeel van Vormer in dit succes is bijzonder. De middenvelder was bij de eerste twee doelpunten tegen Lokeren de aangever en is de absolute assistkoning van de Belgische competitie. Vormer heeft dit seizoen al  liefst veertien (!) assists op zijn naam en staat daarmee op eenzame hoogte.

De 3-0 van Abdoulay Diaby werd voorbereid door Clasie, die zondag voor het eerst in de basis mocht beginnen bij Club. De middenvelder was de laatste tijd goed bezig op de trainingen en in de invalbeurten die hij kreeg en coach Ivan Leko gaf eerder deze week al aan dat hij eigenlijk niet meer om de Nederlander heen kon. 'Hij is weer de Clasie van bij Feyenoord', stelde Leko, die Clasie tegen Lokeren dus zijn eerste basisplaats gaf.

Daar zal de coach van Club geen spijt van hebben gehad, want Clasie was volgens het Belgische Sporza de beste man op het veld. Clasie, Vormer en Denswil deden allemaal negentig minuten mee in de thuiswedstrijd tegen Lokeren, een grijze middenmoter in de competitie. Volgende week wacht de topper tegen Anderlecht en de kans is groot dat Leko dan opnieuw met al zijn Nederlanders in de basis zal gaan beginnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.