Spectaculaire halve omhaal Vormer helpt Club Brugge op weg

Ruud Vormer zei eerder deze week dat hij geen rekening houdt met een uitnodiging voor het Nederlands elftal, maar de middenvelder van Club Brugge is dit seizoen toch behoorlijk goed op dreef in de Jupiler Pro League. Zondag maakte hij tegen Waasland-Beveren (3-0) op zeer fraaie wijze zijn derde competitiedoelpunt van dit seizoen, terwijl hij ook al elf assists op zijn naam heeft staan.

Vormer was vijf minuten voor rust de maker van de openingstreffer. In een slaapverwekkende eerste helft (waarin Waasland-Beveren twee strafschoppen werd ontzegd) zorgde de aanvoerder van Club Brugge voor het hoogtepunt, toen hij met een stift werd gevonden door voormalig NEC'er Anthony Limbombe. Vormer schatte de bal goed in en scoorde met een halve omhaal schitterend.

De openingstreffer deed Club Brugge goed en in de tweede helft was de koploper van de Pro League een stuk sterker dan voor de thee. Een knal van Abdoulay Diaby spatte op de lat uiteen, voordat Dion Cools er twee minuten in het tweede bedrijf alsnog 2-0 van maakte. Die voorsprong kwam nooit meer in gevaar voor Club Brugge, dat nog veel grote kansen miste en zeven minuten voor tijd dan eindelijk uitliep naar 3-0 via Hans Vanaken.

Naast Vormer stond ook Stefano Denswil van begin tot eind in het veld bij Club Brugge, terwijl Jordy Clasie genoegen moest nemen met een invalbeurt van een kwartier. Na vijftien speelronden heeft Club Brugge nu 37 punten verzameld; dat zijn er zes meer dan achtervolger Charleroi. Volgende week wacht voor de lijstaanvoerder de thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem, dat negende staat.