Vormer looft Clasie na Brugse ontsnapping

Ruud Vormer behoedde Club Brugge zondag op de valreep voor een nederlaag tegen hekkensluiter AS Eupen. De aanvoerder wees daarbij ook naar de cruciale rol van invaller Jordy Clasie (foto).

Clasie heeft sinds zijn overgang van Southampton naar Club Brugge genoegen moeten nemen met een rol van invalkracht. Trainer Ivan Leko bracht de middenvelder zondag na een half uur al binnen de lijnen in een poging het tij te keren. Eupen leidde na negentien minuten met 2-0.

Vormer begreep de vroege tactische wissel. 'Clasie inbrengen was een goede zet. Zo kregen we meer grip op de wedstrijd en speelden we sneller', zei de aanvoerder op de clubwebsite.

Mede door de inbreng van Clasie werd de inhaalrace een succes. Maar die kreeg pas in blessuretijd gestalte dankzij een ingreep van de videoarbiter, die gevaarlijk spel van Jordan Lotiès bestrafte met een strafschop. 'In mijn ogen was die overtreding op het einde ook gewoon penalty', zei Vormer, die de penalty benutte. 'Dennis z'n kop ging er bijna af, logisch dat de scheids naar de beelden ging kijken.'