Assistkoning Özil en clean sheet-veelvraat Cech bezorgen Arsenal zege

Reacties

Arsenal heeft voor het eerst in vier competitieduels weer eens gewonnen. Tegen Watford waren er zondag hoofdrollen voor onder anderen Mesut Özil en Petr Cech: 3-0.

Assistkoning Özil en clean sheet-veelvraat Cech bezorgen Arsenal zege

De opstelling die Arsenal-manager Arsène Wenger had samengesteld voor het thuisduel toonde dat de Premier League door de teleurstellende resultaten al geen prioriteit meer is voor The Gunners. In de Europa League kan immers ook een Champions League-ticket veroverd worden, iets wat via de Premier League-route onmogelijk lijkt. Laurent Koscielny en Aaron Ramsey werden vandaag bijvoorbeeld gespaard, donderdag staat het weerzien met AC Milan (in Milaan werd het 0-2) op het menu.

Aan Watford-zijde zag Daryl Janmaat hoe Pierre-Emerick Aubameyang, die in de Europa League niet speelgerechtigd is, de eerste kans kreeg. Doelman Orestis Karnezis hield de Arsenal-spits nog van scoren af. Na ruim een kwartier was het wel raak in het Emirates Stadium, waar opvallend genoeg veel lege plekken zichtbaar waren. Özil lepelde een vrije trap op het hoofd van Shkodran Mustafi, die voor 1-0 zorgde. Voor de Duitse middenvelder was het al zijn vijftigste Premier League-assist, een grens die hij als snelste ooit bereikte.

Na de 1-0 kregen beide ploegen grote kansen, maar stond bij zowel Arsenal als Watford het vizier niet op scherp. Dat de ruststand 1-0 was, was ook te danken aan het goede keeperswerk van Karnezis en Petr Cech. De Tsjechische goalie van Arsenal hield Roberto Pereyra en Richarlison van scoren af en revancheerde zich daarmee voor zijn zwakke optreden tegen Brighton (2-1 verlies vorige week). Toen trok de goalie op social media het boetekleed aan voor zijn onaanvaardbare optreden.

Watford zette bij de start van de tweede helft aan, maar moest na een klein uur toch de 2-0 toestaan. Op aangeven van Henrik Mkhitaryan, omspeelde Aubameyang Karnezis en schoof hij de bal in het doel. Terwijl de fans dachten de buit binnen te hebben, kreeg Watford nog één mogelijkheid om de spanning terug te brengen. Na een overtreding van Ainsley Maitland-Niles mocht Troy Deeney aanleggen voor een strafschop, maar opnieuw kweet Cech zich goed van zijn taak. Hij hield de zwakke inzet van de Engelsman (door het midden) uit zijn doel. De redding was voor Arsenal dubbel zoet, want eerder dit seizoen stelde uitgerekend Deeney na het onderlinge duel dat het bij Arsenal ontbrak aan 'ballen'.

In de slotfase zorgde Mkhitaryan met de 3-0 voor de kers op de taart van Arsenal, dat zich nu kan gaan opmaken voor de strijd met Milan. Bij het laatste fluitsignaal gingen de schijnwerpers bovendien nog eens richting Cech; hij sleepte eindelijk zijn 200ste clean sheet binnen in de Premier League. In de voorgaande elf duels had Arsenal immers niet de nul gehouden. Met de zege verstevigde Arsenal bovendien de zesde plaats, Watford is nog tiende.

Het duel in Londen was ook om een andere reden gedenkwaardig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.