Assist Anita leidt comeback Newcastle tegen Liverpool in

Reacties

Liverpool heeft een comfortabele voorsprong uit handen gegeven tegen Newcastle United, dat een bonuspunt pakt in de degradatiestrijd: 2-2.

Assist Anita leidt comeback Newcastle tegen Liverpool in

Lange tijd leek Newcastle af te stevenen op een kansloze nederlaag tegen Liverpool, dat op Anfield al in de tweede minuut op voorsprong kwam via Daniel Sturridge. In de dertigste minuut maakte Adam Lallana er met een schitterend schot 2-0 van. Bij beide Liverpool-goals was linksback Alberto Moreno de aangever. Opvallende afwezige bij The Reds was Mamadou Sakho, die in afwachting van een dopingonderzoek door zijn club op non-actief gezet is.

In de hoop het tij te keren, bracht Newcastle-manager Rafael Benítez halverwege Georginio Wijnaldum het veld in. De Nederlandse aanvallende middenvelder stond nog geen drie minuten in de ploeg toen Papiss Cissé de spanning terugbracht. Cissé kopte een voorzet van Vurnon Anita, die startte als rechtsback, binnen. Dat mocht de mistastende Liverpool-goalie Simon Mignolet zich aanrekenen.

Na een goede actie van Andros Townsend op de rechterflank schoot Jack Colback via een Liverpool-verdediger in de 66ste minuut zelfs de 2-2 binnen. Doordat het slotoffensief van Liverpool zonder resultaat bleef, sprokkelt Newcastle opnieuw een belangrijk punt in de degradatiestrijd. De nummer negentien van de Premier League speelde midweeks al gelijk tegen Manchester City (1-1), terwijl vorige week Swansea City met 3-0 aan de kant gezet werd. Het verschil met de veilige zeventiende plek bedraagt slechts één punt.

Liverpool blijft zevende staan. De formatie van manager Jürgen Klopp kan zich na de remise tegen Newcastle gaan opmaken voor een reis naar Spanje. Donderdag wacht immers een uitwedstrijd tegen Villarreal in de halve finale van de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.