AS Roma-coach Andreazzoli: 'Stekelenburg terug in doel'

Aurelio Andreazzoli heeft tijdens zijn eerste persconferentie als trainer van AS Roma bevestigd dat Maarten Stekelenburg weer de eerste doelman van de Romeinse formatie is. Ook Daniele De Rossi hoeft niet langer te vrezen voor zijn basisplaats.

AS Roma-coach Andreazzoli: 'Stekelenburg terug in doel'

Sinds het ontslag van Zdenek Zeman werd in Italiaanse media al gespeculeerd over een terugkeer van het duo in de Romeinse startopstelling. Dat beiden de laatste tijd op de bank moesten plaatsnemen, zou zelfs een van de redenen voor het vertrek van de 65-jarige Tsjech zijn.

Met Andreazzoli aan het roer is alles anders. 'Stekelenburg zal terugkeren in het doel. Als hij goed speelt tenminste, anders krijgt iemand anders een kans. En De Rossi is een absolute leider. Hij zal vanaf nu elke wedstrijd spelen, als hij dat afdwingt.'

Onder Andreazzoli moet Roma weer op het juiste spoor komen. De laatste competitiezege dateert alweer van 22 december, toen AC Milan in Stadio Olimpico met 4-2 onderuit ging. Daarna volgden drie nederlagen en twee gelijke spelen. In het bekertoernooi won Roma wel twee keer, van Fiorentina (1-0) en Internazionale (2-1).

'Ik vraag geen tijd en geduld, want ik weet dat het daarvoor al te laat is. Maar we hebben vertrouwen. Het team zal het verdwenen zelfvertrouwen en enthousiasme weer moeten hervinden. Maar als we niet kunnen lijden zoals de Roma-supporters dat doen, komen we nergens', aldus Andreazzoli.

De 59-jarige trainer was in Rome al jaren een van de assistenten, en vindt het daarom geen probleem om weer plaats te maken voor een nieuwe hoofdcoach. Wel stelt hij dat De Rossi en Francesco Totti altijd belangrijk moeten worden gemaakt. 'Zij zijn iconen van de club, ook in de kleedkamer. De andere spelers trekken zich aan hen op.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen